Ircam-Centre Pompidou

Recherche

  • Recherche simple
  • Recherche avancée

    Panier électronique

    Votre panier ne contient aucune notice

    Connexion à la base

  • Identification
    (Identifiez-vous pour accéder aux fonctions de mise à jour. Utilisez votre login-password de courrier électronique)

    Entrepôt OAI-PMH

  • Soumettre une requête

    Consulter la notice détailléeConsulter la notice détaillée
    Version complète en ligneVersion complète en ligne
    Version complète en ligne accessible uniquement depuis l'IrcamVersion complète en ligne accessible uniquement depuis l'Ircam
    Ajouter la notice au panierAjouter la notice au panier
    Retirer la notice du panierRetirer la notice du panier

  • English version
    (full translation not yet available)
  • Liste complète des articles

  • Consultation des notices


    Vue détaillée Vue Refer Vue Labintel Vue BibTeX  

    %0 Journal Article
    %A Gaillard, Audrey
    %A Urdapilleta, Isabel
    %A Houix, Olivier
    %A Manetta, Céline
    %T Effects of task and category membership on representation stability.
    %D 2011
    %B Psicológica: Revista de metodología y psicología experimental
    %V 32
    %N 1
    %P 31-48
    %F Gaillard11a
    %X This study examined the within-subject stability of 150 participants who performed both a sorting task and a property-generation task over multiple sessions, focusing on three concrete concept categories (food, animals and bathroom products). We hypothesized that (1) the within-subject stability would be higher in the sorting task than in the property-generation task and (2) the nature of the category would influence both the within-subject stability of the classification groups in the sorting task and the properties generated to define these groups. The results show that the within-subject stability of conceptual representations depends both on the task and on the nature of the category. The stability of the representations was greater in the sorting task than in the property-generation task and in the food category. These results are discussed from a longitudinal perspective.
    %1 1
    %2 3

    © Ircam - Centre Pompidou 2005.